Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Okos ház

2017.03.30

Okos otthon rendszer jövőbeli bővíthetőség lehetősége

Ha további jótanácsot szeretnénk adni, akkor biztosan a jövőbeli bővíthetőség fenntartásának szem előtt tartása volna az.
Cégünknél első lépésként a jelenlegi igényeket egyezetetjük a Megrendelővel, mit szeretne elérni az automatika rendszerrel, milyen funkciókat szeretne távolról vezérelni és így tovább, majd alaposan átbeszéljük azokat a funkciókat is melyek a jövőben kerülhetnek kivitelezésre legyen szó jacuzzi, szauna vezérlésről esetleg egy medence és kerti öntöző rendszer kiépítéséről.
A jövőbeli bővíthetőség lehetőségének fenntartása minden esetben fontos szempont mivel tapasztalataink azt mutatják, hogy megrendelőink kifejezetten megszeretik és újabbnál újabb igényekkel állnak elő okos otthonaikkal kapcsolatban.
Mivel a különböző eszközök vagy rendszerek okos otthon rendszerbe történő integrálása kommunikációs modulokon keresztül történik, jó ha minél több ilyen csatlakozási lehetőséget biztosít az intelligens otthon rendszer. Napjainkban számos gyártó (pl: Samsung, LG, stb.) dob piacra olyan eszközöket, melyek képezhetik az intelligens otthon rendszerek részét is, legyen szó egy mosógépről, hűtőről vagy kávéfőzőről. Ezek a nagyobb gyártók már felismerték az intelligens házakban rejlő lehetőségeket, így eleve KNX csatlakozási lehetőséggel vezetik be termékeiket. Amennyiben rendszerünk képes ezeknek a fogadására, nincs más dolgunk mint illeszteni a rendszerbe, leprogramozzuk azokat és már működnek is a berendezések. Ha minőségi smart home rendszerünk van otthonunkban, nem csak hogy elindulnak, hanem akár összehangolt működésre is képesek lesznek, így ha az okos otthon ébresztőóra funkcióját beállítom reggel 8:00-ra, a mosógép tudni fogja, hogy a mosási programot mikor kell elindítani annak érdekében hogy mire felébredek végezzen a mosással, míg a kávéfőzőm pont akkorra főzi le a reggeli kávémat, amikorra kiteregetek és kiérkezek a konyhába. Az igazán intelligens otthonokban, minden csak programozás kérdése.